Hieronder vindt een overzicht van diverse apps op het gebied van asbest voor op uw android of smart-phone te installeren. Van de asbestwerkzaamheden app tot apps als hulp bij de vrijgave, informatie over mesothelioom of om te weten te komen of in uw woning asbest aanwezig kan zijn, we hebben deze apps met veel zorg voor u ondergebracht op een mooie pagina.

AsbestWerkzaamheden

Asbestwerkzaamheden (Android)

De Asbestwerkzaamheden app is gericht op het opsporen van malafide asbestsaneringen. Ziet u dat ergens asbest verwijderd wordt? Check dan op de kaart of deze asbestsanering is gemeld bij de Inspectie SZW. Voor de gebruikershandleiding kunt u hier klikken.
Asbestcontrole app

Asbestcontrole app  (Android)

Asbestvraag heeft voor u de ideale app om na te gaan of een gebouw asbestverdacht is of niet. Bent u van plan werkzaamheden uit te gaan voeren? Het begint met na te gaan van welk bouwjaar het gebouw is. Gebouwen van voor 1994 zijn altijd asbestverdacht. Er is dan een grote kans dat er asbest in het gebouw aanwezig is. Zorg dat u niet gaat slopen, boren, zagen, schuren of demonteren voordat u weet of er asbest zit!
Mesothelioma

Mesothelioma (Android)

Een mesothelioom ontstaat in het mesotheel. Dit is een laag cellen die de vliezen bekleden. Een mesothelioom ontstaat in de meeste gevallen in de borstvliezen of longvliezen. Sommige mensen gebruiken daarom ook wel de termen borstvlieskanker of longvlieskanker. De oorzaak van mesothelioom is bijna altijd blootstelling aan asbest. Daarom heet het ook wel asbestkanker.
Amos eindcontrole info

Amos informatie eindcontrole (Android)

Amos Informatie Eindcontrole na Asbestverwijdering. M.b.v. deze applicatie kan worden beoordeeld welke module nodig is voor het uitvoeren van een eindcontrole. O.b.v. de opgegeven gegevens (o.a. risicoklasse indeling, locatie, hechtgebondenheid, ondergrond, droge of natte omgeving en locatie) wordt aangegeven welke onderdelen van de NEN2990 en onderliggende documenten nodig zijn. De applicatie is bedoeld als ondersteuning.