Dronten maakt inhaalslag bij aanpak asbest

Dronten maakt inhaalslag bij aanpak asbest

Dronten maakt inhaalslag bij aanpak asbest

DRONTEN – Asbest is een gevaarlijk goedje. Toch heeft de gemeente Dronten het toezicht en handhaving op het gebied van asbest nog niet goed geregeld. Daarom willen B en W nu een inhaalslag maken en daarvoor wordt per jaar 88.000 euro uitgetrokken.

Doordat veel gemeenten hun taken bij de aanpak van asbest ontvoldoende hebben uitgevoerd, is er meer risico ontstaan op blootstelling, constateren B en W. ,,Dit kan leiden tot onacceptabele risico’s voor de volksgezondheid.’’

Inventarisatie

De intenvarisatie van asbest vond volgens het college tot nu toe ad-hoc plaats en de rapporten werden niet beoordeeld op de inhoud. Dit moet in Dronten alsnog uitgevoerd worden.

Zelf heeft de gemeente daarvoor onvoldoende kennis in huis. Daarom wil het gemeentebestuur deze taak nu uitbesteden aan de omgevingsdienst. Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat, kost dit 88.000 euro per jaar.

Bron: De Drontenaar

1 reactie

  • Dat blijkt uit de beleidsvisie riolering en water van de gemeenten Werkendam, Aalburg en Woudrichem, die per 1 januari 2019 opgaan in de gemeente Altena. Bijna veertig gemeenten dwingen huiseigenaren om hemelwater op te vangen om waterschade te voorkomen bij extreme regen- of sneeuwval.

    Virtual Private Server Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *