Verzekeraars weren klanten met asbestdaken

Verzekeraars weren klanten met asbestdaken

Bij steeds meer verzekeraars vang je bot als je schade hebt aan je asbestdak. Dat blijkt uit een inventarisatie van polissen van verzekeraars door BNR. ‘Verzekeraars sluiten asbestdaken volledig uit of vergoeden slechts een deel van het bedrag omdat ze in de toekomst verboden worden’, zegt Oscar van Elferen van het Verbond van Verzekeraars.

‘Het kan zelfs tot een persoonlijk faillissement leiden.’
Onder meer Interpolis en Reaal betalen de schade niet of slechts voor een deel. Beide verzekeraars geven in een reactie aan BNR aan dat zij een aftrek hanteren vanwege waardevermindering of veroudering met oog op het verbod op asbestdaken met ingang van 1 januari 2025.

‘Onze reactie op asbest is overdreven’
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten vindt het onacceptabel dat verzekeraars alvast een voorschot nemen op een mogelijk verbod op asbestdaken in 2025. ‘In geval van schade draaien mensen zelf op voor de kosten. Het kan zelfs tot een persoonlijk faillissement leiden’, zegt directeur VNG-directeur Edward Stigter. Hij ziet liever dat verzekeraars wachten tot de wetgeving definitief is.

Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis is milder. Hij ziet vooralsnog weinig problemen. Volgens hem zijn er op dit moment nog voldoende verzekeraars die geen uitzondering maken voor asbestdaken.

Bron: BNR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *