Woningcorporatie Woonconcept maakt werk van asbestveiligheid

Woningcorporatie Woonconcept maakt werk van asbestveiligheid

Woningcorporatie Woonconcept maakt werk van asbestveiligheid

Woningcorporatie Woonconcept werkt aan het asbestveilig maken van ongeveer 12.000 woningen in de gemeenten Meppel, Hoogeveen en Steenwijkerland.

Woningcorporatie Woonconcept laat weten dat zij voor huurders en medewerkers een veilige en gezonde woon-, werk- en leefomgeving wil en daarvoor is inzicht in de aanwezigheid van asbest in de woningen noodzakelijk.

Op basis van steekproeven laat de corporatie inventariseren waar en hoeveel asbest aanwezig is. Wordt bij de steekproef in een woning asbest aangetroffen dan worden ook direct vergelijkbare woningen in de straat of wijk onderzocht. Na de gemeente Meppel, waar de inventarisatie begin dit jaar is afgerond, vindt de inventarisatie nu plaats in Hoogeveen en daarna volgen woningen van Woonconcept in Steenwijkerland.

Asbest is een bouwmateriaal dat veelvuldig is toegepast in veel woningen en komt nog veel voor in woningen die zijn gebouwd tussen 1945 en 1993. Woonconcept voert de steekproef uit bij woningen van vóór 1994. Huurders die een woning van voor 1994 huren, worden door Woonconcept per brief over het onderzoek geïnformeerd.

Bron: Asbestmagazine

2 reacties

  • Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Very useful info particularly the last part.

    Smithb191 Reply
  • De corporaties kiezen ervoor om zeer conservatieve maatstaven te gebruiken om de waarde van de woningen en dus hun eigen vermogen te bepalen. Ook daalt de marktprijs enorm indien tienduizenden woningen van een woningcorporatie tegelijkertijd op een regionale woningmarkt zouden worden aangeboden aan particulieren.

    Dedicated server Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *