Asbest is een materiaal dat ooit werd gebruikt in vrijwel elke industrie. Vandaag echter, weten we dat asbestvezels zeer ernstige problemen, met inbegrip van kanker kunnen veroorzaken. Hoewel asbest meestal problemen veroorzaakt in de longen, kunnen er ook zowel kleine als grote dermatologische problemen ontstaan. Als je bent blootgesteld aan asbest, is het belangrijk om meteen met een arts te praten over de mogelijke risico’s.

Voorbeelden van huidproblemen

Asbest Wratten: Als vezels van asbest in de huid komen te zitten, zal het lichaam proberen te genezen door te groeien op de vezel, het neer te slaan onder de huid. Deze eelt-achtige wratten blijven groeien tot behandeld.
Dit heet, woekering van huidcellen door beschadiging na binnendringing van asbestvezels. De wratten kunnen verwijderd worden. Jeuk: Een van de eerste tekenen dat de huid in contact is gekomen met asbest is jeuk. Asbest zorgt ervoor dat de huid geïrriteerd raakt door zijn scherpe, dunne vezels. Uitslag: Indien het asbest snel van de huid word gewassen kan het uitslag veroorzaken vanwege de jeuk. De uitslag zal meestal vanzelf verdwijnen zonder behandeling, zolang de blootstelling aan asbest eindigt. Huidproblemen Rond Organen: Asbest wratten die zich rond belangrijke organen bevinden kunnen ernstige bijwerkingen hebben. Als deze massa groeit achter de organen kunnen ze de zenuwen knijpen en verstoren dan de bloedstroom.

Asbestwrat

Asbest overdragen via de huid: Wanneer uw huid wordt blootgesteld aan asbest, kunt u gemakkelijk deze vezels over dragen aan de lucht, andere oppervlakken en je eten. Dit verhoogt het risico dat u of de mensen om uw heen de asbestvezels zullen inademen of inslikken. dit kan ernstige long-, hart-en spijsverteringsproblemen, met inbegrip van kanker veroorzaken.

Bijlagen

Download Adobe Reader voor PC
Download Adobe Reader voor Android

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *