In de Arbowet staan regels over asbest. Die zijn bedoeld om vakmensen en de mensen in hun omgeving te beschermen tegen het inademen van asbestvezels. De arbeidsinspecteurs toetsen in de praktijk of vakmensen veilig werken met asbest, ook u kunt nu zelf testen of het bedrijf waar u werkt, wat bij u thuis of bij u in de buurt werkt zich aan de regels houdt, uw huis gezond is om in te wonen, of uw huis nog gezonder kunt maken om in te wonen. Hieronder staan alle op dit moment beschikbare zelftest die u als bedrijf of particulier kunt volgen waaronder ook één door ons zelf ontworpen, de “Clevers asbestindicator”. Succes!

Clevers asbestindicator

Door gebruik te maken van de Clevers asbestindicator kunt u zelf in enkele minuten bepalen of er eventueel asbest in uw woning zit verwerkt. U dient de keuze te selecteren die voor u van toepassing is.

Asbestscholenkaart

De kaart is gemaakt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en toont de asbestsituatie in schoolgebouwen. De kaart is samengesteld op basis van gegevens die de scholen zelf hebben aangeleverd in[…]

Veilig asbest verwijderen

In de Veilig asbest verwijderen test kijk je als het ware door de bril van een inspecteur naar je eigen vak. Per test krijg je 15 foto’s te zien. Op die foto’s verwijderen mensen asbest. De vraag is: werken zij veilig of onveilig?

Gevaarlijke stoffen

Als werkgever wilt u dat uw werknemers veilig en gezond kunnen werken met gevaarlijke stoffen. Deze zelfinspectie helpt u om de risico’s te inventariseren, te beoordelen en de maatregelen daarop af te stemmen.

Doe jij luchtig over adembescherming

Iedereen kan de online instructie adembescherming volgen. Je kunt ervoor kiezen om een persoonlijk account aan te maken, maar het is ook mogelijk om de instructie zonder account te volgen. Let op: als je geen account aanmaakt krijg je ook geen uitnodiging voor deel 2 van dit instructieprogramma.

Doe jij luchtig over adembescherming

Iedereen kan de online instructie emissiebeperking volgen. Je kunt ervoor kiezen om een persoonlijk account aan te maken, maar het is ook mogelijk om de instructie zonder account te volgen. Let op: als je geen account aanmaakt krijg je ook geen uitnodiging voor deel 2 van dit instructieprogramma.

Vezelvrije cabine? Veilige machine!

Iedereen kan de online instructie machinisten volgen. Je kunt ervoor kiezen om een persoonlijk account aan te maken, maar het is ook mogelijk om de instructie zonder account te volgen. Let op: als je geen account aanmaakt krijg je ook geen uitnodiging voor deel 2 van dit instructieprogramma.

VeiligVakmanschap

Als werkgever of leidinggevende in deze branche wilt u dat uw medewerkers niets overkomt. U onderzoekt dan ook regelmatig hoe het met uw arbobeleid staat. Met deze test kunnen uw werknemers zelf testen of ze tijdens het werk genoeg op hun gezondheid en veiligheid letten.

Zelfinspectie Arbo op orde

U wilt dat uw werknemers gezond en veilig werken. De sector transport en logistiek kent hoge arbeidsrisico’s. Als werkgever of leidinggevende in deze branche wilt u dat uw medewerkers niets overkomt. U onderzoekt dan ook regelmatig hoe het met uw arbobeleid staat. En of uw werknemers gezond en veilig kunnen werken. Deze zelfinspectie helpt u daarbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *