De rolsteiger is ontworpen voor het verrichten van diverse lichte en overwegend staande werkzaamheden waarbij een stabiele, sterke en veilige werkvloer is vereist. De rolsteiger is geschikt voor zowel binnen- als buitenwerkzaamheden aan gevel en plafond en ideaal voor onderhoud-, installatie- en bouwwerkzaamheden. De rolsteiger is niet bedoeld om te worden gebruikt als trappentoren om toegang te verschaffen tot andere constructies. De rolsteiger is gemaakt van geprefabriceerde elementen die modulair te monteren zijn en maakt deel uit van een breed pakket aluminium steigervarianten. De rolsteiger is leverbaar in de breedte maten 0.73 mtr en 1.37 mtr en in de lengtes 2.00 mtr, 2.50 mtr en 3.00 mtr.
De rolsteigers voldoen aan NEN-EN 1004-3-8/12-XXCD en de rolsteigerhandleiding voldoet aan de NEN-EN 1298-IM-nl. De toegestane werkbelasting is 2 kN/m² met een maximale platformbelasting van 360 kg (klasse 3). De totale toegestane belasting per rolsteiger is maximaal 720 kg bij een gelijkmatig verdeelde belasting.

Voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen dienen genomen te worden als men de steiger plaatst op een locatie waar blootstelling aan wind extra hoog is.

Bij gebruik dient men ook rekening te houden met het tunneleffect. Dit kan optreden indien de steiger in een open gebouw staat of in een smalle ruimte tussen twee gebouwen.
Hierdoor gelden de volgende beperkingen:
Bij windkracht hoger dan 6 Beaufort niet werken op de steiger.
Zorg dat de steiger verankerd is aan een gebouw of een andere daarvoor geschikte constructie.

School Hulsberg Clevers Asbestsanering

Opbouwframes: Er zijn verschillende uitvoeringen van opbouwframes beschikbaar, zodat u altijd de juiste werkhoogte kunt bereiken. De meeste opbouwframes hebben een sportafstand van 28 cm, zodat u eenvoudig de rolsteiger aan de binnenzijde kunt beklimmen.

Verstelbare binnenpoten, zwenkwielen en voetplaten: Verstelbare binnenpoten/zwenkwielen dienen niet gebruikt te worden om grotere werkhoogte te verkrijgen, maar alleen om de steiger horizontaal/waterpas te stellen. De verstelbare binnenpoten/zwenkwielen gaan in de onderkant van het frame en hebben een snel verstelbare wartel, die om het schroefdraad van de binnenpoot draait. Door deze wartel te verdraaien, kan men snel de gewenste hoogte instellen. Voor fijn afstelling hoeft de wartel alleen rondgedraaid te worden. Zwenkwielen worden in de binnenpoten geschoven. De binnenpoten worden in het frame gehouden door een veer/kogel systeem. De zwenkwielen zijn voorzien van een rem, die altijd gebruikt moet worden.

Marcel Hendriks aan het werk

Borgclips: De borgclips worden gebruikt om de op elkaar geplaatste frames onderling te borgen. De pen op de borgclip valt precies in het gat van het frame en de bus van het frame daaronder. De borgpen dient in het gat, welke zich het dichtst bij de onderste sport bevindt, geklikt te worden om frames te borgen. Bij het demonteren van de steiger dienen de borgclips in het bovenste gat geklikt te worden. In deze positie kunnen de clips niet beschadigd of vermist raken.

Schoren: Er zijn 2 soorten schoren, de horizontaal schoor en de diagonaal schoor. Horizontaal schoren hebben dezelfde lengte als het platform. Diagonaal schoren zijn langer. Horizontaalschoren worden tevens ook meteen gebruikt als leuningen bij een platform. Een op 50 cm en een op 1 mtr.

Schoorklauwen: De schoorklauwen klikken automatisch dicht. De pal indrukken en gelijk de schoor optillen om schoor weer te verwijderen. Controleer altijd de werking van de klauwen. Gebruik nooit gereedschap bij het losmaken.

Stabilisatoren: Stabilisatoren dienen altijd geplaatst worden aan steigers vanaf 2,5 mtr. vloerhoogte. Stabilisatoren worden geleverd in een verstelbare uitvoering. De extra grote stabilisatoren worden in een vaste uitvoering geleverd.

Platform windhaken: Een klauw van het platform is uitgerust met een schuif (windhaak), welke voorkomt dat het platform uit de steiger waait.

Opbouwpatroon: Diagonaal schoren zorgen voor voldoende stijfheid van de rolsteigerconstructie en dienen conform de opbouwinstructie van de gebruikershandleiding te worden geplaatst.
De diagonaal schoren dienen op een sport zo dicht mogelijk tegen een staander van het opbouwframe te worden geplaatst. Bij een smalle rolsteiger worden de diagonaal schoren in een enkel kruis geplaatst. Dit zijn 2 diagonaalschoren die elk aan een zijde van het opbouwframe in tegengesteld kruisverband worden gemonteerd. Bij een brede rolsteiger worden de diagonaal schoren in een dubbel kruis geplaatst. Dit bestaat uit 4 diagonaalschoren die per paar kruislings aan weerszijde van het frame worden gemonteerd.

Sandwichpanelen Clevers Asbestsanering

Bijlagen

Download Adobe Reader voor PC
Download Adobe Reader voor Android

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *