Zweetvoeten en stinksokken zijn niet alleen voor jezelf vervelend, maar ook voor anderen. Bij sommige zweetvoeters is de lucht niet om te harden, bij anderen voelt het gewoon niet fijn om altijd vochtige voeten en natte sokken te hebben. Wat kun je doen tegen zweetvoeten en wat doe je met de stinksokken?

Zweetvoeten is niet alleen voor jezelf vervelend

Wat kun je doen tegen zweetvoeten?
Tegen zweetvoeten zijn verschillende remedies. Wat voor de één werkt werkt voor de ander niet of minder goed. Het is uitproberen welke van de onderstaande methoden voor jou werkt, Deoleen voetencreme, verkrijgbaar bij de drogist, Voetenzalf van de Tuinen, De voeten weken in warm water met daarin 1/3 deel van een fles azijn. Doe dit om de dag en dat drie keer. Daarna ermee stoppen, wanneer het niet helpt tegen de voetengeur niet blijven doorgaan. Het zuur van de azijn kan er dan voor zorgen dat de voeten helemaal niet meer kunnen zweten, dat is niet de bedoeling omdat het lichaam wel moet kunnen afkoelen. Odorex extra dry voor oksels, gewoon op de voeten sprayen i.p.v. onder de oksels. Pedispray, verkrijgbaar bij de drogist. Niet iedere dag dezelfde schoenen dragen, maar de schoenen de tijd geven goed te drogen. Eventueel kun je wat zuiveringszout in de schoen strooien. Dit neemt het vocht op en zorgt dat de schoenen sneller drogen. Mogelijke adviezen bij zweetvoeten. Bron: edelhart kempeneers

Werkschoenen

Zweetvoeten en veiligheidsschoenen. Geen goede combinatie. Het schoeisel is zwaarder, warmte kan minder goed weg, sommige werknemers zeggen dat hun voeten “koken”. Onder die omstandigheden zou ik eerder aan “stomen” denken, maar dat terzijde.

Afgeplakte schoenen

In sommige bedrijven bestaat de oplossing uit een arbeidsgeneeskundig advies van aangepaste veiligheidsschoenen, schoenen met betere ventilatie. En daar zijn de mensen vaak tevreden mee. Een probleem: het helpt niet écht. Sommige schoenen hebben ventilatiegaatjes aan de zijkant, maar het probleem zit hem ónder de voet. En daar kun je geen gaatjes plaatsen. Het type van zooltjes maakt natuurlijk wél veel uit, maar men gaat steeds de beste zooltjes plaatsen, er is nooit een bewuste keuze van “dit is een goedkopere schoen, hier zetten we een minder goed zooltje”. Och, er gaan natuurlijk verschillen zijn van merk tot merk en van type tot type. Maar het grootste verschil zit hem in de perceptie. Zeg aan iemand dat hij beter ventilerende schoenen heeft, en hij gelooft het. Is Geox bvb. echt significant beter dan een aantal andere merken? Bah neen. Maar de reclame beweert van wel, dus de gebruiker gelooft het. En “voelt” het verschil. Placebo-effect bij veiligheidsschoenen.

Je hebt bij het adviseren van aangepaste veiligheidsschoenen dan wel het gevaar dat ineens iederéén die schoenen wilt, leidend tot een outbreak van spontane consultaties voor aangepaste veiligheidsschoenen. Ik ben er dus niet echt voorstander van.
Ik ken eigenlijk geen enkel bedrijf waar de werknemers allemaal fan waren van hun veiligheidsschoenen. Overal was een meerderheid van mening dat de werkgever “het goedkoopste merk” had genomen; dat de veiligheidsschoenen die ze vroeger hadden, veel beter waren; dat ze in andere bedrijven een beter merk hadden. Het meest opvallende voorbeeld dat ik heb, was bij een keten van autogarages. In één filiaal gebruikten ze merk X, en ze waren er allemaal van gedegouteerd. In een ander filiaal gebruikten ze merk Y, en ze vonden het verschikkelijk. Nu had de werkgever in het ene filiaal merk Y laten uittesten door enkele proefpersonen, en merk X in het andere filiaal. En alle proefpersonen waren het erover eens: het merk dat de anderen gebruikten, was véél beter en comfortabeler dan het crappy merk waar zij het mee moesten doen. Groener gras. Er zijn bij echt uitgesproken zweetvoeten twee opties: 1. De zweetproductie beter af te voeren, door bvb. gebruik te maken van twee paar veiligheidsschoenen, door elke dag te wisselen, krijgt elk paar meer kans om terug droog te worden, en 2. maatregelen aan de bron: de zweetproductie tegengaan. Hieronder staan een aantal adviezen die een bewezen nut hebben bij zweetvoeten.

Schijn bedriegt

Zweetvoeten kunnen door middel van een aantal maatregelen worden beperkt. De voeten twee keer per dag grondig wassen, eventueel met gebruik van desinfecterende zeep. Wisselbaden nemen: de voeten gedurende twee minuten tot boven de enkels in warm water dompelen en vervolgens vijf seconden tot aan de enkels in koud water. Dit vijf keer herhalen (en daarbij de eerste minuten de tenen en enkels bewegen).

Draag geen synthetische sokken of kousen. Kies uitsluitend voor 100% katoen of wol, zeker twee paar per dag. Controleer of er geen eelt op je voeten zit. Eelt neemt bij overmatige voettranspiratie veel vocht op. Dit stimuleert de wildgroei van voetbacteriën. Alleen schoenen dragen, die van binnen en buiten in leer zijn uitgevoerd. Regelmatig wisselen van schoenen is ook beter voor de schoenen, want transpiratievocht tast het leer aan. Inlegzolen (of inlegkruisjes) gebruiken, deze absorberen het vocht, waardoor de onaangename geur wordt beperkt. Boorzuurschilfers in de schoen strooien, waardoor de voethuid doorheen de sok, volgens de sok-schoenmethode, wordt gelooid. Minder koffie, alcohol en scherpe kruiden gebruiken. Deze producten kunnen de zweetklieren stimuleren. Indien deze mogelijkheden geen oplossing bieden, is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Werkschoenen

Voetcare, dé behandeling en oplossing van zweetvoeten. De basis van mooie, gezonde voeten is natuurlijk een goede verzorging. Door onze drukke levens vergeten we nog wel eens aandacht te geven aan onze vermoeide voeten. Hierdoor kunnen er vervelende problemen ontstaan zoals zweetvoeten of kalknagels. Voetcare is een goede oplossing voor zweetvoeten, het behandeld ze en verhelpt zweetvoeten. Voorkom en stop zweetvoeten door het gebruik van Voetcare. Zweetvoeten zijn meestal een bron van ergernis. Transpiratie is een uitscheidingsvocht dat door ongeveer 100.000 kliertjes in iedere voet wordt uitgescheiden. Door het vele voortbewegen, produceren de voeten veel (ongeveer 100 ml) uitscheidingsvocht, wat voor het grootste gedeelte uit water bestaat, waarin verschillende zouten en vetzuren voorkomen. De in de schoen aanwezige bacteriën zorgen voor het ontstaan van de zeer penetrante geur. Dus niet alleen de voeten zijn verantwoordelijk voor die nare geur. Ook de schoenen gaan niet vrijuit. Zweetvoeten kunnen veel problemen veroorzaken maar de behandeling en oplossing ervan is zeer makkelijk. Voetcare stopt de reuk, transpiratie, behandeling van zweetvoeten, gaat ze tegen en haalt de geur uit te schoenen. Voor meer informatie kijk op Voetcare

Voetcare

Wat kun je doen tegen stinksokken?

De vieze zweetlucht van zweetvoeten ontstaat doordat de bacteriën die zich hebben kunnen ontwikkelen in het zweetvocht bij het opdrogen doodgaan. Dit geeft de zo bekende vieze zweetvoetengeur. Met name sokken van iemand die veel last heeft van zweetvoeten kunnen flink stinken. Soms zelfs zo erg dat de geur er in de gewone was niet uit gaat. Wat kun je doen om de zweetlucht uit sokken te krijgen: Doe een half kopje zuiveringszout in een wasbak of halve emmer warm water. Laat de sokken hier een paar uur in weken voordat je ze in de wasmachine wast. De sokken worden hierdoor meteen ook weer mooi wit. Trek twee keer per dag schone sokken aan en na het sporten altijd. Zorg ervoor dat je niets anders draagt dan katoenen sokken, en draag alleen schoenen die gemaakt zijn van echt leer. Zorg voor 2 paar schoenen en wissel hiermee gedurende de dag. vooral als je de schoenen langer moet dragen dan 2 uur. Loop, wanneer het warm genoeg is, thuis op blote voeten. Je voeten kunnen ademen en je houdt je sokken schoon en droog.

Bijlagen

Download Adobe Reader voor PC
Download Adobe Reader voor Android

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *