Asbestdump legt verkeer door Sellingen stil

Asbestdump legt verkeer door Sellingen stil

Het verkeer in Sellingen is dinsdagavond lange tijd gestremd geweest door de vondst van asbest aan de Dorpsstraat. De stof zat in vier zakken.

De zakken lagen dinsdag op verschillende plekken op de Dorpsstraat en waren deels al beschadigd door fietsers of auto’s. ,,Toen we er melding van kregen en het duidelijk werd dat er niet gewoon grof vuil inzat maar asbest, hebben we maatregelen genomen’’, zegt burgemeester Jaap Velema van Westerwolde.

Deskundigen werden ingeschakeld om het asbest op te ruimen. Ook werd de Dorpsstraat aan beide zijden afgezet zodat verkeer niet meer door Sellingen kon. Dit om de veiligheid van de deskundigen te waarborgen, maar ook om te voorkomen dat auto’s door eroverheen te rijden het asbest nog verder zouden verspreiden. Het opruimen duurde vele uren.

Afvalbrengstation
Velema weet nog niet of het asbest met opzet is gedumpt of dat het van een aanhanger was gevallen. Wel is bekend dat net voor de vondst bij het afvalbrengstation in Vriescheloo een man een hoeveelheid asbest wilde afleveren.

,,De manier waarop hij dat wilde doen, voldeed niet aan de voorwaarden’’, aldus Velema. ,,Hij is toen met het asbest weggereden in zuidelijke richting. We hebben het hele traject tussen Vriescheloo en Ter Apel vervolgens onderzocht maar verder nergens asbest gevonden. Of de man ook degene is die het asbest in Sellingen heeft achtergelaten, weet ik niet. De politie heeft de zaak nu in onderzoek.’’

In Westerwolde wordt met enige regelmaat illegaal asbest gedumpt, maar dat gebeurt vooral op stille plekken in de vele bossen die de gemeente rijk is.

Bron: DagbladVanHetNoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *